· 

Moederdagtaartje

Vorig jaar hebben een aantal van mijn klanten hun moeder verrast met dit lieve Moederdagtaartje. En dit jaar kun jij dit taartje helemaal zelf maken!

 

Deze 'koektaart' is mooi, makkelijk én snel gemaakt! De basis van dit taartje bestaat uit suikerkoek. Dit zijn koekjes die tijdens het bakken hun vorm behouden, ideaal dus! 

 

De roze toefjes zijn gemaakt van botercrème. Tussen deze toefjes heb ik wat frambozenjam gespoten en verder is de taart gedecoreerd met wat frambozen, fondanthartjes en een klein hartjeskoekje. Maar qua decoratie kun je natuurlijk helemaal je eigen gang gaan!

 

 

 

 

 Voorbereiding: 15 minuten | Wachttijd: 60 minuten | Bereiding: 30 minuten | Totale tijd: 45 minuten (+afkoelen)

 

Ingrediënten suikerkoek

♥  25 gram vanillesuiker

♥  75 gram witte basterdsuiker

♥  100 gram roomboter (op kamertemperatuur)

♥  1/2 ei

♥  200 gram bloem

 

Bereidingswijze suikerkoek

♥  Mix de roomboter met de basterdsuiker en vanille suiker romig.

♥  Voeg het halve ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. 

♥  Voeg het bloem toe aan het mengsel en mix dit tot een stevig deeg.

♥  Laat het deeg nu verpakt in huishoudfolie minimaal een uur in de koelkast rusten. 

♥  Terwijl het deeg ligt te rusten maak je alvast de basis voor de botercrème: de banketbakkersroom. Laat de botercrème afgedekt           

     afkoelen tot kamertemperatuur.

♥  Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. 

♥  Snijd met behulp van dit sjabloon twee harten uit het deeg. Het kleine hart uit het midden kun je natuurlijk ook gebruiken. Hier kun je         met een satéprikker voorzichtig mama inschrijven.

♥  Bak de harten ongeveer 10 tot 12 minuten op 175 graden. De kleine hartjes bak je iets korter. 

♥  Als de randjes goudbruin beginnen te kleuren mogen de koeken uit de oven. 

♥  Let op, de koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Verplaats ze dus voorzichtig naar een rooster om af te koelen.

 

Bereidingswijze Moederdagtaartje

 

Terwijl de koeken afkoelen kun je aan de slag met de botercrème. Het recept vind je hierWanneer je de helft van het recept voor botercrème maakt, heb je meer dan voldoende voor het opspuiten van het taartje.

De botercrème gaat in een spuitzak met een glad spuitmondje. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan bijvoorbeeld een plastic zakje van IKEA of een stevig boterhammenzakje en knip er een puntje af.

Leg ook een zakje met wat frambozenjam klaar. Deze gaat tussen de koeken en bovenop de taart.

♥  Spuit een beetje botercrème op de onderkant van 1 hart en plak het hart op een taartkarton of een mooi bord.

♥  Vervolgens spuit je kleine toefjes botercrème op het hart. 

♥  Tussen de toefjes kun je nu de frambozenjam spuiten. Zorg ervoor dat je de jam zo spuit dat het er niet tussenuit loopt.

♥  Leg de tweede koeklaag voorzichtig op de toefjes botercrème. Druk heel zachtjes aan.

♥  Spuit ook nu weer kleine toefjes botercrème op het hart en een beetje frambozenjam tussen de toefjes.

 

Nu hoef je de taart alleen nog maar af te maken met decoraties naar keuze. Is jouw moeder gek op aardbeien? Gebruik dan aardbeienjam en decoreer het taartje met verse aardbeien, helemaal van het seizoen! 

 

Het snijden van dit taartje gaat best lastig. Eigenlijk kun je dit taartje het beste met een schaar knippen...gek hè....

 

Ga jij dit taartje maken voor je moeder?

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0