· 

Botercrème

Beheers je het maken van deze botercrème, dan kom je echt al een heel eind met het maken van mooie taarten!

 

Deze botercrème smaakt helemaal niet naar boter en dat maakt de crème zeer geschikt voor vele toepassingen. Ik gebruik dit recept voor bijna alle taarten en toeven op cupcakes. En wil je net zo’n verjaardagstaart als op de foto hiernaast maken? Dan is ook dit recept hetgeen wat je nodig hebt.

 

(De taart op de foto heb ik vorig jaar voor mijn schoonzusje gemaakt. De taart is gevuld met aardbeienmousse en stukjes aardbei, afgesmeerd met botercrème en gedecoreerd met toeven botercrème en een witte chocoladeganache.)

 

 

 

 

 

 

 

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 25 minuten | Totale tijd:  30 minuten

 

Ingrediënten op kamertemperatuur

♥      325 gr boter

♥     100 gr poedersuiker

♥     1 keer het recept voor banketbakkersroom

 

Overige benodigdheden

♥     Ruime kom

♥     Keukenmachine met bisschopshaak of de kloppers met een handmixer

 

Bereidingswijze

♥     Weeg alle ingrediënten af en zorg ervoor dat alles goed op kamertemperatuur is.

♥     Klop de roomboter met de poedersuiker op tot het luchtig is. Dit kan echt wel even duren, ik houd altijd minimaal 8 minuten aan  of     totdat de boter wit wordt.

♥     Voeg in gedeeltes de banketbakkersroom toe en klop elke keer goed door.

♥     Klop het geheel door tot een heerlijk romige crème.

 

TIP!

Het mengsel kan gaan schiften als je één van de twee te koud is. Zet dan de kom in een bak warm water en roer flink door. Je zult zien dat de schift verdwijnt.

Zelf haal ik zowel de boter als de room minimaal een uur voor verwerking uit de koelkast. Zo voorkom je de kans op schiften.