· 

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom is op vele manieren te gebruiken. In het welbekende puddingbroodje, maar ook in de tompouce, fruitschelpen of in de Berliner bol. Ik gebruik het zelf als basis voor botercrème en Zwitserse Room. 

 

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 25 minuten | Totale tijd: 30 minuten (+afkoelen)

 

Ingrediënten

♥     500 ml melk

♥     1 vanillestokje

♥     100 gr suiker

♥     2 eidooiers

♥     45 gr maïzena

 

 

 

Overige benodigdheden

♥     Steelpan

♥     Ruime kom

♥     Mes

♥     Snijplank

♥     Garde

♥     Spatel

♥     Huishoudfolie

 

Bereidingswijze

♥     Weeg en meet alle ingrediënten af.

♥     Giet 400 ml melk een steelpan.

♥     Snijd het vanillestokje open en schraap het merk eruit, voeg zowel het merg als de peul toe aan de melk en breng het geheel aan de            kook.

♥     Klop in een andere kom de suiker, eidooiers en melk goed door elkaar. Voeg als laatste de maïzena toe maak er een glad papje van.

♥     Als de melk kookt verwijder je het vanillestokje.

♥     Giet nu voorzichtig al roerend de hete melk bij het papje. Roer dit goed door met de garde.

♥     Giet alles nu weer terug in de pan en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook.

♥     Door het ei en de maïzena zal het mengsel binden en dikker worden.

♥     Laat het mengsel 2 minuten zachtjes doorkoken. Blijf goed roeren!

♥     Schenk de room nu in een lage platte schaal, dit koelt lekker snel af.

♥     Dek de room direct af met plasticfolie. Dit voorkomt vel- en condensvorming.

♥     Zet de room niet gelijk in de koelkast maar laat het eerst wat afkoelen op het aanrecht. (Wanneer je hete producten direct in de

        koelkast zet, krijg je ontzettend veel condensvorming in je koelkast.)

 

De room zal in de koelkast een stuk steviger worden. Wil je de room gaan verwerken? Klop deze dan voor gebruik met een garde kort op tot een romige banketbakkersroom.

  

De banketbakkersroom kun je afgedekt tot maximaal 4 dagen bewaren in de koelkast. Ingevroren blijft het tot 3 maanden goed.